vrijdag 10 januari 2014

Appeltaart nr. 1

Hij is inmiddels al lang op. Maar hij was er wel, de eerste appeltaart van dit jaar. Om te beginnen maar een favoriet van ons. Een gistbodem met daarop gecarameliseerde amandelen. Dit door midden gesneden (voor zover mogelijk) en daar tussen een vanille appelcompote en flink wat slagroom. Hmmmm.
It is already eaten. But it was here, the first applepie of this year. To start I chose to make a favorite of ours. A yeast-dough with on top caramelized almonds. This cut in half and filled with an apple-vanilla compote an a whole lot of whipped cream. Yummy. 



Het recept komt uit een taartenspecial van het tijdschrift Koken & Bakken. De eerste, gebundelde versie, hij is ook eens in een 'los'  nummer verschenen, maar ik heb geen idee in welk nummer.
Vanwege copyright kan ik dus geen recept hier neerzetten. Maar als je me lief aankijkt, wil ik m misschien wel in je oor fluisteren.
The recipe was in a pie-special of the magazine Koken&Bakken. The first, bound version. It's been published in a regular issue, but I have no clue in which one.
Because of copyrights I can't share the recipe here. But maybe, if you ask really nice I might whisper it in your ear sometime. 




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen