maandag 10 september 2012

Musical Monday: 5x muzikale samenwerkingen

Het leek me leuk om eens per maand een Musical Monday te wijden aan een thema. Vijf liedjes die één ding gemeen hebben. Deze eerste keer wil ik beginnen met vijf keer muzikale samenwerkingen. Samenwerkingen die opvallend, verassend, origineel en toch leuk zijn. Ik ga er voor de rest niet al te veel bij zeggen. Luister de liedjes en bekijk de clipjes. O ja, en vermaak je een beetje. Betere suggestie? Laat dan een reactie achter. En dan nog iets: ze staan in willekeurige volgorde.

Jack White & Alicia Keys - Another way to die. 
Jack White, die ene van de White Stripes, schreef dit liedje en deed 'm toen samen met Alicia Keys voor de Bond film Quantum of Solace in 2008.Run DMC & Aerosmith - Walk this way

Dit nummer is er eentje waar ik over leerde tijdens mijn CKV2 lessen op de middelbare school. De aller eerste samenwerking tussen Rock en Rap, (toen) twee rivaliserende muziek genres. En het resultaat is zo slecht nog niet. 

Gorillaz & Lou Reed - Some kind of nature
De Gorillaz werkten voor hun album Plastic Beach samen met diverse artiesten, zoals Mos Def, DeLa Soul, Snoop Dogg en dus ook met Lou Reed. Vooral deze laatste is een verrassende keuze, maar levert een super plaat op.
Coldplay & Rihanna - Princess of China

Coldplay is leuk. Rihanna is leuk. Maar die twee samen? Blijkbaar vond Chris van Coldplay Rihanna leuk, en vond Rihanna Coldplay leuk. Maar om samen een liedje te maken, daar durfden ze niet op te hopen. Totday één van hen voorzichtig eens de mogelijkheden peilde. Het resultaat was dit liedje. Deze twee samen? Dat gaat best. The Cardigans & Tom Jones - Burning down the house

Dat lieve Zweedse zangeresje van de Cardigans met de ruw-gestemde sex bomb Tom Jones.  Ja hoor, dat gaat goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen