zaterdag 29 oktober 2011

Sprookjes

Woensdag ontving ik deze geweldige sprookjesswap van Karen.
De opdracht was dus om deze keer de swap rondom een sprookje op te bouwen.
Ik ontving een langwerpig doosje, prachtig versierd met allerlei dieren. Een raaf, bijen, een hond (lees: cavalier) een kat...


Maar ook met duidelijke instructies bovenop:
Dus, het doosje open en eerst opzoek naar het verhaal. Moeilijk, want al die kadootjes waren in een prachtig stofje verpakt en vroegen erom om open gemaakt te worden.


Het sprookje dat Karen voor mij uitkoos heet Het Grote Water en is een chinees sprookje. Ik kende het niet en kon het net ook niet vinden via google. Extra speciaal dus. :-)
Het gaat over een jongen met een goed hart dat de zoon is van een weduwe. Op een dag merkt hij op dat hij geen grootmoeder heeft, zoals alle andere kinderen en wenst zich dus een grootmoeder. Dan komt er een bedelaarster langs en hij wil dat zij zijn grootmoeder wil. Ze is wel een beetje vies en dus doen ze haar in bad. En ze heeft luizen die hij samen met zijn moeder van haar afplukt en in een grote plan doen. Grootmoeder zegt dan dat ze de pan in de tuin moeten begraven en pas mogen opgraven als het grote water komt. Het grote water komt als de stenen leeuwen voor de gevangenis rode ogen krijgen. Ook moet hij een scheepje maken van hout en dat goed bewaren. Als uiteindelijk de leeuwen rode ogen krijgen moeten ze de pan uit de tuin opgraven en het scheepje pakken. De pan blijkt gevuld met parels en het schip wordt steeds groter. Dan begint het te regenen en regenen. Grootmoeder zegt hen dan dat ze alle dieren die ze tegen komen moeten redden, behalve de mensen.

Zo redden ze een hond, een muizenpaar, een kat, een raaf en een groep bijen. Dan komen ze ook een man tegen. Omdat de jongen zo goed van hart is red hij ook deze man. Dan zakt het water en komen in een ander land terecht. De man heeft echter de parels ontdekt en gaat daarom naar de rechter waar hij de jongen en zijn moeder beschuldigd van tovenarij en worden ze in de gevangenis gegooid. Daar helpen alle dieren hen met eten. Maar de raaf komt een brief brengen van de grootmoeder naar de rechter waaruit blijkt dat grootmoeder eigenlijk een Godin is. De rechter laat hen vrij en straft de man.

Toen de jongen groter was geworden hielpen de bijen hem ook nog bij het vinden van een prinses en ze leefden nog lang en gelukkig.
En dan de pakjes. Spannend.
Elk pakje had een klein briefje, vastgebonden met een draadje met een parel eraan met een link naar het sprookje.Prachtig toch?
Ik heb het al een aantal keer gezegd, maar Karen BEDANKT

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen